Studiebsök på VegMe

 Studiebesök hos VegMe på Ingarö i deras smaklabb.

Torsdagen den 16 maj 17.00 ses vi där.

Begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan till Jocke Müller på tel 073-4403155

Vi är glada för att torsdagen den 16 maj ca kl 17.00, få bjuda in Svenska kockars förening, ca 10 - 15 kockar, till VegMe Smaklabb på Ingarö.  På agendan står förevisning och provsmakning av VegMe för HoReCa.
Förslag på körscehma:
Kl 17.00, Varmt välkomna till Östra Strandvägen 11 134 64 på Ingarö. - Presentation runt bordet av gästerna respektive VegMe. (Öl/snacks) - Lasse presenterar bildspel med bakgrund till VegMe och inslag från nutid. - Bensträckare - välkomna ut i Smaklabbet där delar av teknik förevisas live.
Provsmakning av VegMe (Buffé med öl)
Kl 18.00, Pia presenterar visioner och mål för nedan produkter.
 - VegMe sojafria korvar (Prinskorv, grillkorv och Falukorv) - VegMe HoReCa produkter (Delar av dagens utbud inom HoReCa) - VegMe 2.0 (sojafri färs, bullar, burgare) - VegMe grytbaser  - Färdigrätter (Efterfrågas allt mer inom HoReCa i Sverige som snabblagat vego-alt.) - Majonnäsbaerade såser - Vego Akademin - http://vegme.se/VegMe_Vego_Akademin.pdf
Öppna diskussioner under provsmakningen där gästernas feedback och  erfarenheter är både viktig och välkommen.
VegMe Seamami
Lasse berättar om ett egenutvecklat svenskt umami-koncept där VegMe skördar KRAV-certifierade (i Sverige och övriga EU) havsalger i havets blå  åkrar utanför Kosteröarna. Syftet är att i VegMe delikatesser skapa unika smaker och egenskaper. VegMe tror mycket på svenska alger och deltar paralellt i ett omfattande forskningsprojekt som beviljats Formas finansiering (CirkAlg) med Chalmers, Göteborgs Universitet och Kosteralg m.fl. Vad tror ICA om alger i VegMe efter provsmakning och förevisning? Länk: http://vegme.se/VegMe_Seaweed.mp4